Hva skjer

Årets Sommerutstilling på Sjøholmen 6. juni – 31. august .Lise Simonnæs

“Historier”

ÅPNING LØRDAG 6/6 kl 13 med musikk og sang og kunstneren til stede!

Årets sommerutstilling på Sjøholmen er et eventyr, en hage, en lengsel, en drøm og et rom du blir dratt inn i med både sjelen og øynene dine. Vi håper du ikke glemmer den.

Lise Simonnæs (f. 1956) maler bilder i en teknikk man sjelden ser. På mdf-plater skaper hun minimalistiske stemninger og møter mellom natur og mennesker, drøm og virkelighet i et nitidig figurativt detaljert uttrykk – med avstemte farger og harmoni. Rundt dette festet ofte en plexi-glass ramme, som strekkes med en tynn silke-duk av organza, som også får påmalt en scene. Slik smelter bakgrunn og forgrunn sammen i en historie. Et mellomrom. Tidløst og vakkert.

Lise legger også til en dimensjon til; bildene er som små titte-bokser, eller objekter, fylt med mennesker i ulike historier og tablåer, der noe har skjedd og noe vil skje. En danser er hentet fra Degas kjente skulptur. To jente-figurer er sett fra siden som fra et egyptisk murmaleri. En fredsdue flyr opp som den hellige ånd fra en altertavle. Skyer danner formasjoner. Svevende jenter har tillit til at de flyter trygt. Et tyllskjørt går igjen. Madonna med barnet dukker frem. Valmuer og roser blomstrer. En sovende fugl kan også være død og mumifisert. En jente holder en hemmelighet i sine lukkede hender. Tomme stoler skjuler sine historier og et ønske om besøk. Trapper fører til evigheten, nye opplevelser eller avlukkete minner. Tynne grener holder deg oppe. Røtter ankrer opp. En portal åpner opp som et rom i rommet. Liljekonvaller og forglemmegei flettes. Vannliljen vokser fra mudd med seig stilk til lyset og folder seg ut som det vakreste i tjernet.

Bildene blir en blanding av tradisjonelle blomstermaleri med referanser til barokkens blomster-studier og stilleben, samt inspirasjon fra de vakreste illustrasjoner i gamle botaniske plansjer og bøker. Lise føyer seg også inn i en tradisjon der kvinnelige kunstnere i århundre har omfavnet miniatyr-maleriet, gjengivelse av blomstene og stillebenet.

Lise er utdannet tekstilkunster fra Kunsthøgskolen i Bergen. Hun debuterte på Høstutstillingen i 1982 og har arbeidet som kunstner på heltid siden. Av separatutstillinger kan nevnes Hå gamle Prestegård, Masfjordnes Historisk Museum, Hordaland Kunstnersentrum, visningsrommet USF i Bergen, Galleri Christian, Hole Artcenter, Galleri Giga på Stord, og flere utstillinger i Galleri A i Oslo. Hun har deltatt på kollektivutstillinger som Høstutstillingen, Kunsthåndverkernes Årsmønstring, Vestlandsutstillingen, samt utstillinger blant annet i Slovakia og Frankrike. Hun har mottatt flere stipender fra Statens Kunstnerstipender og er innkjøpt av blant annet Norsk Kulturråd, Bergen, Fusa og Sogndal kommune og Norske Kunsthåndverkeres Fond. Av utsmykningsoppdrag kan nevnes en minnetavle i Fana Kirke, Kringsjå skole, Rådhuset i Kragerø, Oseberg C-plattform og Gullfaks Plattform og Bergen Rådhus,

Lisa tar også imot bestilling på barn/portretter og veggmaleri.