Hva skjer

Fotografer deg bedre! En Kamerakuren-workshop for tilstedeværelse og handlekraft. 24 til 26 januar 2020

Livet er så stort og uoversiktlig, hvordan skal vi håndtere det? Ved å fokusere på livets minste bestanddel: øyeblikket. Slik vi takler hvert enkelt øyeblikk, takler vi alt. Dette er grunntanken i Kamerakuren. Og i fotografi er øyeblikket selve materialet.

Å ta et bilde er en vanskelighet i miniatyr. Verktøyene vi jobber med på denne workshopen kan overføres til resten av livets uunngåelige og mer krevende vanskeligheter. Derfor er det nyttig å trene på håndtering av alvorlige livsproblemer gjennom lystbetont fotografi. Målet med kurset er å få en introduksjon til fotografi som terapi, og en start på det videre arbeidet i kursboken Kamerakuren.

Gjennom 30 års erfaring som almenlege, og like lang fartstid som fotograf, har Torkil Færø sett at mestringsteknikkene som hjelper fotografene til bedre bilder også kan hjelpe pasienter. Det er dog ikke nødvendig å være dårlig eller syk for å bli bedre av denne workshopen. Mestringsprinsippene kan gjøre deg bedre selv om du allerede er god.

Fotografi, som livet generelt, handler om tilstedeværelse, handlekraft og refleksjonsevne. Det gjelder å være oppmerksom på og gripe øyeblikket. Nøkkelord er balanse og ro, ansvar og aksept, lek og livglede, selvtillit og sjenerøsitet, vågemot og viljestyrke, framgang gjennom små skritt og store sprang.

HVEM PASSER DETTE FOR?
Denne workshopen passer for deg som ønsker å lære bedre livsmestring – og som synes det høres spennende ut å bruke kamera som verktøy. Du trenger absolutt ikke være en flink fotograf, men om du er erfaren med kamera er det selvfølgelig ingen hindring for å delta. Som Torkil pleier å si: Det er ikke forbeholdt de syke eller dårlige å bli bedre!

Kurset er lagt over tre dager.

Fredag: kl 18-21
Vi møtes kl 18 og kvelden innledes med et introduksjonforedrag på ca 45 minutter. Deretter viser deltagerne fram 10-15 bilder som en ønsker tilbakemelding på. (Ta dem med på en minnepinne.) På denne måten bryter vi isen, blir bedre kjent, og Torkil får et utgangspunkt for å kunne veilede hver enkelt videre i sin egen prosess. Merk at bildegjennomgangen ikke er konkurransepreget eller «skummel». Her vil vi hverandre vel, og i et slikt næringsrikt miljø vokser alle!

Lørdag: kl 13-18
På morgenen fotograferer hver enkelt deltager en egenvalgt oppgave fra kursboken Kamerakuren. Det er lurt å ha kjøpt boken på forhånd, slik at du stiller litt forberedt. (En fotograf vet at det lønner seg å ligge i forkant). Oppgaven velger du selv ut fra lyst og behov. Det viktigste er at du stiller kl 13 med mett mage og minnepinne (evt annen måte å overføre bilder). Deretter starter vi med Torkils foredrag på ca en time, før vi går igjennom dagens bildefangst i plenum. Det vil være en demokratisk prosess der alles mening teller. Erfaringen du får ved å se egne bilder gjennom andres øyne gjør deg litt klokere. Det gir deg innsikt i andres tanker og måter å se noe på. Det er også mye å lære av å gi tilbakemelding på andres bilder sett gjennom dine øyne.

Søndag: kl 13-18
Vi gjør akkurat det samme som dagen før, hvor hver deltager enten har valgt seg en ny oppgave, eller fordypet seg videre i den samme.

Hva og hvor du ønsker å fotografere er opp til deg. Målet er at hver deltager følger sin lyst. Fotografér i ditt nærområde og bruk de motivene som er tilgjengelig. Fotografering en individuell handling, men når vi deler bildene med andre benytter vi oss av en god måte å uttrykke våre forskjeller. Målet med kurset er å få en introduksjon til fotografi som terapi, og en start på det videre arbeidet i kursboken Kamerakuren.

* * * * * *

Sagt om Kamerakuren:
« Det som har manglet i dette feltet, har vært den mer objektive vitenskapelige siden av det kreative uttrykket. Det er derfor en begivenhet når Torkil Færø kommer med Kamerakuren. Med kombinasjonen av en lang karriere som lege med tusenvis av pasienter med en voksende virksomhet som fotograf, har han mulighet til å sette sammen viten på en ny måte. Og det gjør han til fulle i denne banebrytende boken.»
– Audun Myskja, lege

«Jeg har holdt over 300 workshops, i nærmere 20 land. Dette bør jeg kunne! Likevel lærer jeg masse når jeg fordyper meg i boken. Den er skrevet av en mann som møter livet fryktløst og med total åpenhet.»
— Morten Krogvold, fotograf

* * * * * *

UTSTYR
Det er ingen krav til spesielt fotoutstyr. Om du bare har et mobilkamera tilgjengelig, bruker du det. Det viktigste er at du på forhånd har funnet ut hvordan du overfører dine bilder til Torkils maskin.

DU BEHØVER KURSBOKEN
For å delta trenger du boken Kamerakuren. Bestill her: https://kairosworkshops.com/boker/
eller i din bokhandel i god tid før kurset starter.

TID
Fredag 24. januar kl 18-21
Lørdag 25. januar kl 13-18
Søndag 26. januar kl 13-18

STED
Sjøholmen Sandviksveien 130, blommenholm
PRIS
2900,- for selve kurset. I tillegg kommer kursboken Kamerakuren som kan bestilles her, eller i din bokhandel i god tid før kursstart.

 

Billetter bestilles via Tone:
Send mail til: tone@kairosworks.no

HAR DU SPØRSMÅL?
Om du lurer på noe er det bare å sende Torkil en epost: torkil@kairosworks.no