HJERTEFRED SJØHOLMEN.

HJERTEFRED SJØHOLMEN. Første søndagen i november hvert år. Gratis minnekonsert

Du ga meg den største glede og den dypeste sorg, og jeg står rikere tilbake

3. nvoember klokken 1800 i parken på Sjøholmen

Hjertefred er blitt en non-profit-organisasjon og som arrangeres flere steder i landet på allhelgens dagen. Det vil bli første gang Sjøholmen arrangerer Hjertefred i året 2018.

– Tilbakemeldingene på Hjertefred var overstrømmende, og det er så mange som har et behov og trenger et sted til å sørge. I dag skal man liksom være så effektive i sorgprosessen,
og de døde er liksom ikke en del av oss. Hjemme hos oss dekket sønnen min på til pappaen sin lenge etter at han var død, forteller Björg.

I 2006 kom ideen til Hjertefred-arrangementet, som også var starten for Lykkehaven-huset: Sønnen hadde fått en heliumballong, og Bjørg visste akkurat hvilket drama det ville bli hvis han mistet ballongen.
Men det skjedde, og i det øyeblikket ballongen skjøt fart, sa sønnen: Mamma, nå kan pappa få leke med ballongen. Dermed var ideen født: Hva med å  la mennesker sende opp en ballong med en personlig beskjed til dem de savner?
Det første året kom det 500 mennesker til Det Gule huset i Asker på allehelgensdagen. Neste år kom over 1000 til Løkkehaven i Sandvika, og i 2009 var det ifølge flere medier rundt 3500 mennesker som deltok på Hjertefred.
Nå er det over 20 byer over hele landet som trekker nesten 100 000 mennesker, der våre fremste artister stiller opp gratis