Hva skjer

Hjertefred på Sjøholmen. Vi arrangerer Hjertefred hvert år på allhelgensdagen.

HJERTEFRED SJØHOLMEN. Første søndagen i november hvert år. Gratis minnekonsert

Du ga meg den største glede og den dypeste sorg, og jeg står rikere tilbake

Allhelgensdagen, søndag klokken 1800 i parken på Sjøholmen

Hjertefred er blitt en non-profit-organisasjon og som arrangeres flere steder i landet på allhelgens dagen. Det vil bli første gang Sjøholmen arrangerer Hjertefred i året 2018.

– Tilbakemeldingene på Hjertefred var overstrømmende, og det er så mange som har et behov og trenger et sted til å sørge. I dag skal man liksom være så effektive i sorgprosessen,
og de døde er liksom ikke en del av oss. Hjemme hos oss dekket sønnen min på til pappaen sin lenge etter at han var død, forteller Björg.

I 2006 kom ideen til Hjertefred-arrangementet, som også var starten for Lykkehaven-huset: Sønnen hadde fått en heliumballong, og Bjørg visste akkurat hvilket drama det ville bli hvis han mistet ballongen.
Men det skjedde, og i det øyeblikket ballongen skjøt fart, sa sønnen: Mamma, nå kan pappa få leke med ballongen. Dermed var ideen født: Hva med å  la mennesker sende opp en ballong med en personlig beskjed til dem de savner?
Det første året kom det 500 mennesker til Det Gule huset i Asker på allehelgensdagen. Neste år kom over 1000 til Løkkehaven i Sandvika, og i 2009 var det ifølge flere medier rundt 3500 mennesker som deltok på Hjertefred.
Nå er det over 20 byer over hele landet som trekker nesten 100 000 mennesker, der våre fremste artister stiller opp gratis

 

Hjertefred i et hjerterom – Et sted for deg som har mistet noen, og familien din. Er et møtested for familier som opplever at de har et familiemedlem for lite – det være seg på grunn av dødsfall, ufrivillig separasjon, eller andre årsaker – som gjør at de som sitter igjen opplever sorg og savn. Reflektere ro, trygghet, støtte i sorgarbeid som kommer etter den første sorgbearbeidelsen er gjort. Vi ønsker å være et tilskudd og påfyll til foreldre og barn – som er veldig viktige for hverandre når familien er blitt mindre.

På Sjøholmen skal det være et sted der man kan utveksle erfaringer, få påfyll fra andre, oppleve sosial støtte fra mennesker i samme situasjon – men også gi påfyll fra fagpersoner som jobber med relaterte temaer i sitt daglige arbeid. Barn skal få jobbe med kunstuttrykk, for å bearbeide sine opplevelser av tap av nær omsorgsperson. Sjøholmen skal ikke være et sørgelig sted å være – på tross av at temaet som bringer menneskene sammen er sorg og savn. Vi vil bruke musikk, lun humor og la alle følelser være lov i møte med dette – som er en del av manges liv.

Vi ønsker å starte opp hjerterom en gang i måneden fra februar 2019. Ulike tema og med foredragsholdere innimellom. Mulighet for å kjøpe seg mat på sult før møte. Vi vil ha møte inne på cafeen sult etter stengetid. Gratis å komme inn. Påmelding før hvert treff så vi vet hvor mange som kommer og alder.

Hjerterom onsdager, en gang i måneden. Sjøholmen er åpent fra 11 på dagen. Våre møter begynner 1730. Det vil da være mulighet å kjøpe mat på sult frem til 1700 og spise middag før møtet begynner. Første treff dato og tider for Hjerterom på Sjøholmen vil være:

6 februar 2019 klokken 1730 – 1900

Påmelding. Send mail til Kristine@sjoholmen.com