ForsidenHva skjer

Kunst og foredrag fra Bjørg Thorhallsdottir

Lykkehaven flytter inn på Sjøholmen.

Bjørg er med som medeier i Sjøholmen.
-Bjørg ville lage et barnekunsthus hvor du glemmer tid og rom. Hvor sansene fylles av musikk og vakre inntrykk, hvor kreativiteten våkner og med den, gleden.

På Sjøholmen finner du hennes eget galleri, Lykkehaven.

– Bjørg opplevet at folk kommer til galleriet hennes for å komme nærmere henne. Ofte har Bjørg terapeuter som jobber i galleriet, for å kunne møte kundene på en god måte. Mange av kjøperne av bildene mine er mennesker i sorg, eller i en overgangsfase, sier Bjørg.

Bjørg Thorhallsdottir åpnet Lykkehaven Galleri i 2010. Lykkehaven var ment som et lite kulturhus for kunst, konserter, utstillinger, kurs og alt som er vakkert i livet. Lykkehaven bar sitt navn med glede, for det var et sted hvor det var godt å være og hvor kropp, sjel og sinn blir beriket. Men Lykkehaven ble for lite. Nå flyttes alt dette til Sjøholmen – et hus der ennå flere mennesker får plass og barna også får ta del i denne tanken i Bjørgs univers.

Sjøholmen blir en forlengelse av Bjørg Thorhallsdottirs verden – som nå også åpner opp for barn. Et pusterom, et helbredende hus, der du kan ta en kopp kaffe, tilbringe en hel lørdag med familien din eller leie lokale til ditt store selskap, bryllup eller seminar med jobben.

Bjørg Thorhallasdottir er født i 1973 på Island. Hun startet sin kunstneriske utdannelse ved Kunsthøyskolen i Reykjavik i 1994, deretter studerte hun grafisk design i Oslo, etterfulgt av to år ved Asker Kunstskole. I 1997 kom inn hun inn ved det prestisjefylte Bella Artes, kunstakademiet i Barcelona, der hun fikk starte rett i 3. klasse. For sitt arbeid der fikk hun den beste karakteren gitt siden 1978 og hun fikk i oppdrag å male en freske i rommet der Gaudi (spansk arkitekt) døde. To år senere studerte hun ved Kunstakademiet i Toulouse under Jean Ducrous. I 2000 hadde hun også et års opphold hos Ignacio Aguirre grafikkverksted i Barcelona, Picassos tidligere assistent, som nå er hennes faste trykker. Hun debuterte i Galleri X i Son i 1996, og har siden hatt et imponerende antall utstillinger i Norge, Spania og Frankrike. I dag leverer hun kunst til rundt 100 gallerier i Norge og et 20-talls rundt i verden.

 

Thorhallsdottir har utsmykket flere kirker og bygninger med mosaikk, marmorutskjæringer og blyglassvinduer. Hun har også illustrert flere bøker og tidsskrifter, og gitt ut egne bøker på blant annet Gyldendal og Aschehoug Forlag, Kagge forlag og Schipstedt. Etter et år på Bali i 2012, har hun nå bosatt seg på Ormøya utenfor Oslo, og driver samtidig Lykkehaven i Sandvika: et eget galleri med 3000 besøkende årlig.

Hun pendler ennå jevnlig til Barcelona for foruten bilder og bøker, har Bjørg også designet en sykkel for Merida, klær, smykker, cava-vinen Lykkebobler, glass for Hadeland og Magnor og kopper for Porsgrunn. Ikke minst har Bjørg etterlatt seg flere hjelpe-prosjekter; som en skole hun har bygget i Gambia og en smykkekolleksjon i en landsby på Bali for at de skal få arbeid og inntekter. Det siste veldedighetsprosjektet er «Sisters in Hearts», der meksikanske kvinner syr Bjørgs design, slik at de kan jobbe hjemme og slippe å reise bort tolv timer hver dag. Slik blir ikke barna hjemme alene i svær.

Bjørg kommer til å ha wine & paint kurs samt foredrag på sjøholmen. Følg med på hva skjer her på vår hjemmeside

Meld deg på wine & paint med Bjørg den 29. november. Billetter kjøpes her: https://sjoholmen.ticketco.events/no/nb/e/skravle_og_malekveld_med_bjoerg

 

Bjørg sine bilde finner du på: https://bjorgsunivers.no/