Alexx Alexanders

Alexx Alexxander er født og oppvokst i Tønsberg, Norges eldste by. Da han var 5 år gammel fikk han sin første tryllebok av bestefaren sin.

Etter mange timer med øvelse var han klar med sin første offisielle forestilling for familien. Familie og venner sier at det alltid har vært noe spesielt med Alexx, og han likte å gjøre ting som var annerledes.

Første show Da Alexx var 10 år gjennomførte han sin første betalte forestilling. I en alder av 12 år vant han en landsomfattende tryllekonkurranse, og ble samme år kåret til årets mest allsidige artist av Den Magiske Cirkel. Som 14-åring vant han sølv i Nordisk mesterskap i Scenemagi, som ble holdt i Gladsaxe i Danmark. Dette året skulle bli starten på noe stort. Han ble med VG i 1999 på sin landsomfattende sommerturné, og her ble det spilt 60 show fordelt på 3 uker.

Fra show til business Høsten 1999 satte han opp sitt første egenprodusert helaftenshow, «Magical Moments», på Papirhuset teater i Tønsberg. Her hadde han med seg noen av Norges beste dansere, anden Anton, pyroeffekter og en imponerende lyd- og lysrigg. Det ble spilt for fulle hus, og det var første gang Alexx fikk oppslag i landets største aviser. Denne samme høsten startet Alexx sitt eget event- og underholdningsfirma A EVENT. I 2001 fylte Alexx 16 år, og begynte å jobbe som magiker og entertainer på fulltid. Han har jobbet for noen av Skandinavias største bedrifter, og har vært på omfattende turneer.

En magisk reise I 2010, deltok Alexx i «Norske Talenter» på TV2 hvor han viste halsbrekkende stunts og illusjonsnummer, og han ble stemt fram av dommere og det norske folk hele veien til finalen. Thomas Giertsen: «Dette er det mest spektakulære vi noen gang har hatt med på Norske Talenter!» Høsten samme år, fikk han Slottsfjellstårnet i Tønsberg til å forsvinne. Dette ble direktesendt på tv foran 300 000 seere. Resten av høsten, så la han ut på egenprodusert norgesturné med showet «En magisk aften», som besøkte byer fra Kristiandsand i sør til Harstad i nord. Han ble samme året kåret til «Årets tryllekunstner i Norge 2010» av Den Magiske Cirkel, for å presentere magi som underholdning.

Fra gaten til scenen Sommeren 2011 lanserte Alexx sin egen magiske serie «Illusions»

på VGTV. Her tok han magien med seg ut på gaten, og forundret tilfeldig forbipasserende og norske kjendiser. Det ble en stor suksess med over 2 millioner visninger. Deretter satte han opp forestillingen «A night of Illusions», som ble spilt for fulle hus både på Klubben i Tønsberg og på Edderkoppen Teater i Oslo denne høsten.

Kongelig magi I 2012 opptrådte Alexx på Barnas Fredsprisfest sitt 15 års jubileum, hvor Hennes Kongelige Høyet Mette Marit var publikum. Sommeren brukte han på å spille inn sesong 2 av «Illusions» på VGTV, som ble lansert på sensommeren. Serien genererte over 3,4 millioner visninger, og ble omtalt hele veien til Las Vegas. På høsten ble også serien lansert i Sveriges største nettavis, Aftonbladet. Her var det med svenske kjendiser, som blant andre Camilla Henemark, Babsan og skjønnhetsdronningen Annica Duckmark. I 2013 ble Alexx spesielt invitert til Stockholm for å opptre for Prinsesse Madeleine, og hennes stiftelse «Min stora dag».

Utsolgte saler Storsatsingen “Alexx Alexxander Illusions” prøvespilte på Logen Teater i Bergen 3. mai. Forestillingen solgte ut på utrolige 2 uker. Da bestemte Alexx seg for å sette forestillingen opp i Oslo. Men han ville gjøre den annerledes. Legge til nye spennende elementer. Han kontaktet derfor en av Europas mest etterspurte luftakrobater og fakirer, Maria Zeniou. Det skulle vise seg at magi kombinert med luftakrobatikk, dans, flammesluking og pyrotekniske effekter ble den rette miksen for showet som spilte i ett og ett halvt år rundt i Norge for utsolgte hus. Forestillingen ble satt opp i Bergen hele 3 ganger i løpet av spilleperioden med totalt 7 utsolgte forestillinger.

Magisk bil lansering Vinteren 2014 ble Alexx hyret inn for å lansere en ny bil for bilgiganten Renault. På ufattelig vis fikk han den nyeste bilmodellen til å dukke opp på en tom scene foran et samlet pressekorps og bilentusiaster fra hele verden. Dette resulterte i at Alexx dro på turné hele sommeren sammen med Renault over hele Norge med et omfattende bilshow. Etter turnéen dro Alexx til København for å spille inn TV3’s storsatsing «Master Chef» sammen med flere andre norske kjendiser. På høsten ble «Alexx Alexxander Magisk Julekalender» lansert for første gang. Samtlige butikker i hele Norge var utsolgt og

etterspørselen var stor. En virkelig magisk suksess! Alexx synes det er viktig å få magien ut til folket og la barna få de samme opplevelsene med magiens univers som han selv hadde som liten.

Det største magiske showet i Norges historie I 2015 var Alexx Alexxander endelig tilbake med det største magiske showet i Norges historie, “Defying Gravity”. Forestillingen hadde Norgespremiere i hans hjemby Tønsberg. Der spilte den for utsolgte salger i juli måned. Hele høsten var forestillingen på norgesturné som spillte for utsolgte saler og ekstraforestillinger i samtlige byer. Innimellom turnéen ble det tid til å spille inn flere store TV-programmer. Alexx var hovedinnslag i MGP Jr som ble sendt direkte fra et fullsatt Oslo Spektrum. I tillegg laget TV2 et eget innslag med Alexx og Truls Svendsen i «Oppdrag Norge». Alexx Alexxander’s andre magiske julekalender ble lansert før jul med dobbelt så stort opplag som fjoråret. Samtlige nesten 400 butikker var utsolgt!

Heder til Alexx Onsdag 28. oktober 2015 fikk Alexx utdelt Kulturprisen fra stiftelsen Mariakapellet i Tønsberg. Ordføreren overrakte den prestisjefulle prisen til en meget overveldet il