Smokkeprinsessen og Smokkedragen bor i tårnet på Sjøholmen

Smokkeprinsessen og Smokkedragen bor i tårnet på Sjøholmen ved Sandvika. De elsker smokker, og blir så glade når barn slutter med smokk.

Da kan nemlig prinsessen og dragen få smokkene.

Smokkeprinsessen og Smokkedragen er som tannfeen for smokker.

Barna kan velge om de vil komme til tårnet og gi fra seg smokkene, eller sette dem ute hvor fuglene kan se smokkene og fly smokkene til Smokketårnet. Dagen etter at barnet har gitt fra seg smokkene er det en gave til barnet som takk fra enten Smokkeprinsessen eller Smokkedragen.

Smokkeprinsessen og Smokkedragen ble skapt da eldstedatteren til forfatter Svava Thorhallsdottir skulle slutte med smokk.  Datteren ville først ikke slutte, men hun ga etter når hun fikk høre om Smokkeprinsessen. Kort tid etter hadde ryktet om Smokkeprinsessen og Smokkedragen spredd seg og flere foreldre og barn ville gi smokkene sine til dem.

Heldigvis vil Saga forlag og Sjøholmen bidra til at denne interessen kan deles til flere, og samtidig  kunne hjelpe foreldre og barn med smokkeavvendingsbehovet.

Smokkeprinsessen vil være på Sjøholmen hver søndag mellom 1200 -1300 for de som vil komme og levere smokken sin til smokkeprinsessen.