Om oss

SJØHOLMEN JENTENE

 

I januar 2014 ringte Bjørg Thorhallsdottir til Mette Dybwad Torstensen og sa:

“Jeg har funnet drømmehuset! Sjøholmen er ledig og vi skal skape det beste barnekunst- og kulturhuset i Skandinavia! Jeg ville lage et sted hvor du glemmer tid og rom. Hvor sansene fylles av musikk og vakre inntrykk, hvor kreativiteten våkner og med den, gleden. Er du med, med dine ideer?”.

Sjøholmen er et unikt kunst- og kulturhus i en 1500 kvm stor villa fra 1890 ved sjøen i Sandvika i Bærum. Villaen og konseptet er valgt ut spesielt av kommune da de søkte etter nye leietagere våren 2015. Sjøholmen blir bindeleddet mellom Sandvika by og Henie Onstad Senteret, og del av Kyststien og strandpromenaden som opparbeides i Bærum.Husets konsept er helt unikt i Norge, i tillegg til å åpne opp en av Arnstein Arnebergs praktvillaer. Målgruppen vår er hele befolkningen, men med fokus på barn og unge 1-18 år og spesialt barn som søker et tilbud utenom «vanlig» fritidstilbud. Huset omfatter aktiviteter innen: kulturhistorie, visuell kunst, musikk, litteratur, mat og lek. Dette er et non-digitalt hus, der voksne og barn får felles opplevelser – en genuin møteplass på flere nivåer og skiftende tilbud utover den faste sanseutstillingen og sansekjelleren. Vårt motto er fra FNs barnekonvensjon: Alle barn har rett til å bli hørt! Vi ønsker at huset kan gi alle barn en stemme, så vi voksne kan lytte. Og vi ønsker en arena som bruker kunsten i sorgarbeidet med barn.

Sjøholmen er et hus for mestring, sansing, kreativitet – en arena for barns stemmer og kunst – og et mellomrom for alle. Vi tror det blir en drøm der kunsten kan helbrede og gi glede.

Mette Dybwad Torstensen

Mette Dybwad Torstensen født 1977 er utdannet kunstner fra Mølla Kunstskole og Asker Kunstskole, og Cand. Philol. i kunsthistorie fra India, Roma og Oslo, og har jobbet med kunstformidling på Slottet, Høstutstillingen, kunstkritiker, frilanser og bygget opp magasinet KUNST til Nordens største kunstmagasin som redaktør gjennom 10 år. For 4 år siden ble hun syk. I denne tiden har hun jobbet frem et barnekunstunivers med boken «Kunstmagi» som kom høsten 2016, flere foredrag, festivaler og utallige workshop landet rundt.

Hun er faglig ansvarlig på Sjøholmen

Bjørg Thorhalldottir

Bjørg Thorhalldottir født 1973 er kunstner, foredragsholder, forfatter og designer og grunder av Hjertefred og Lykkehaven.. Hun startet sin kunstneriske utdannelse ved Kunsthøyskolen i Reykjavik i 1994, deretter studerte hun grafisk design i Oslo, etterfulgt av to år ved Asker Kunstskole. I 1997 kom inn hun inn ved det prestisjefylte Bella Artes, kunstakademiet i Barcelona, der hun fikk starte rett i 3. klasse. To år senere studerte hun ved Kunstakademiet i Toulouse under Jean Ducrous. I 2000 hadde hun også et års opphold hos Ignacio Aguirre grafikkverksted i Barcelona, Picassos tidligere assistent, som nå er hennes faste trykker. Hun debuterte i Galleri X i Son i 1996, og har siden hatt et imponerende antall utstillinger i Norge, Spania og Frankrike. I dag leverer hun kunst til rundt 100 gallerier i Norge og et 20-talls rundt i verden.

Sjøholmen er en forlengelse av hennes verden, og hun vil ha atelier på Sjøholmen og nær knyttet til profilering og drift.

Kristine Lie Fjørstad

Kristine Lie Fjørstad født 1976 er utdannet innen markedsføring og er i gang med kunstterapi utdannelse. Har jobbet mange år innen kultur og booking. I flere år har hun jobbet tett sammen med Bjørg opp mot Hjertefred på landsbasis. Hun har et  sterkt ønske om at barn skal bli sett, hørt og få være akkurat den de er. Sorggrupper for barn vil være en av hennes fokusområde på Sjøholmen. Hun er også utøvende kunstner.

På Sjøholmen er hun være daglig leder.

Vår Visjon

Skape et hus for alle, et hus for hele kroppen, et mellomrom i hverdagen

Vårt motto er fra FNs barnekonvensjon: Alle barn har rett til å bli hørt! Vi ønsker at huset kan gi alle barn en stemme, så vi voksne kan lytte. Og vi ønsker en arena som bruker kunsten i sorgarbeidet med barn. Sjøholmen er et hus for mestring, sansing, kreativitet – en arena for barns stemmer og kunst – og et mellomrom for alle. Vi tror det blir en drøm der kunsten kan helbrede og gi glede.

Følg oss på Facebook

https://www.facebook.com/sjoholmenkulturhus/